Wat voor schoenen tijdens de zwangerschap?

29 nov

Wie zwanger is, kan dankzij hedendaagse merken van zwangerschapskleding en zelfs sexy zwangerschapslingerie nog steeds erg leuk gekleed gaan. Dat geldt ook voor de schoenen die je in deze periode draagt. Omdat je voeten altijd iets uitzetten als je zwanger bent, is het advies platte schoenen aan te trekken.  Op hoge hakken lopen met een bolle buik is echt niet aan te raden, dus laat die high heels maar in de kast staan. Maar dat je platte schoenen moet dragen, wil nog niet zeggen dat je er niet modieus uit kunt zien. Zo kunnen enkellaarsjes met een platte hak ook al comfortabel genoeg zitten, zonder dat daar nadelen aan zitten. Maar wat draag je nou en waar moet je bij schoenen op letten?

zwanger-collage-3

Modieuze platte schoenen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Sneakers of sportschoenen mogen nu zeker niet in je schoenenkast ontbreken. Dit zijn absoluut de meest comfortabele schoenen die je tijdens je zwangerschap kan dragen. Waar je ook heen gaat, loafers zijn de perfectie optie. Ze zitten niet alleen comfortabel maar staan ook vrouwelijk en elegant. Ook vrolijke ballerina’s zijn prima te dragen. Zelfs Uggs, misschien niet zo charmant, zitten tijdens je zwangerschap comfortabel en dan vooral in de winter. Daarnaast kunnen enkellaarsjes en laarzen nog best, zolang ze maar niet te hard aan je kuiten spannen. Denk bijvoorbeeld aan bikerboots, omdat ze al een wijde schacht hebben. Wil je niet zonder hakken, dan zijn de kitten heels of blokhakken goede keus. Kitten heels hebben een maximale hoogte van vijf centimeter en blokhakken geven door de dikkere hak meer stabiliteit. Zo weet je zeker dat je voeten nog wel jouw gewicht kunnen dragen.

Goede schoenen tijdens je zwangerschap zitten dus gemakkelijk, zijn niet te klein, geven steun en sluiten goed aan de hiel aan en hebben geen gladde zool. Onthoud wel dat de schoenen na de bevalling misschien te klein voor je voeten zijn geworden. Zwangerschap heeft namelijk invloed op de vorm van de voeten.

zwangerschap-voeten-veranderen

Reacties zijn gesloten.