Wat kleed af en wat niet?

28 aug

Mocht je trots zijn op bepaalde lichaamsdelen, maar op andere niet, dan is de kunst van het accentueren echt wat voor jou. Zo kan een bepaalde kleur er voor zorgen dat je buik wat minder aanwezig is, maar ook kunnen motiefjes voor optisch bedrog zorgen.

Over het algemeen heeft een donkere kleur een afslankend effect, wat handig is voor mensen die aan de zware kant zijn. Een lichte kleur op zijn beurt, laat je juist weer dikker lijken. Wat ook afkleed is het dragen van kleding in dezelfde kleur.

zwart kleedt af

Zwart kleedt af

Een streeppatroon kan ook bijdragen aan het al dan niet dik uitzien. Horizontale strepen benadrukken juist je wat dikkere lichaamsdelen, waardoor dit voor stevige mensen geen aanrader is. Hoewel kleding met verticale strepen de drager wat slanker over doen komen, blijkt dat effen kleding toch het allergrootste afslankeffect bereikt.

streepjes

Horizontale strepen maken breder terwijl verticale strepen langer doen lijken

Als laatste is het van belang dat je kleding in de juiste maat koopt. Als je een te strak shirt aan hebt, worden je ongewenste vetrolletjes wel erg zichtbaar voor je medemens, maar als je te wijde kleding draagt neemt men aan dat je net zo breed bent als je shirt, wat lang niet altijd het geval is. Koop daarom altijd kleding die precies goed past, zonder opzettelijk je stevigheid te benadrukken.

lovehandles

Te strakke kleding siert niemand

Reacties zijn gesloten.