Een bruidsjurk uitkiezen

18 sep

Als je gaat trouwen, is voor bijna elke vrouw een van de spannendste dingen het uitzoeken van haar bruidsjurk. Nou is dat geen alledaagse aankoop, dus moeten er wat voorbereidingen worden getroffen.

Ten eerste is het handig op een subtiele manier een idee te krijgen van wat je partner mooi vindt aan een trouwjurk. Het is natuurlijk belangrijk dat jij je op je best voelt in je trouwjurk, maar ook is het fijn als je partner je jurk enigszins mooi vindt, aangezien hij wel degene is die op jullie perfecte dag zijn ogen niet van je af hoort te kunnen houden.

wedding dress shopping

Traditioneel gezien ga je trouwjurk-shoppen met je moeder, schoonmoeder en vriendinnen

Wanneer je de stap hebt gezet om daadwerkelijk naar een bruidswinkel toe te gaan, is het handig als je je van tevoren hebt georiënteerd naar welke winkel(s) je toe wilt gaan. Misschien hebben je vriendinnen al ervaring met wat bruidswinkels en hebben zij tips waar je wel en niet heen moet. Traditioneel gezien gaat je partner niet mee bij het uitkiezen van een trouwjurk, maar neem je zijn én je eigen moeder mee, samen met je beste vriendinnen. Je moet immers wel een kritisch publiek hebben zodat je jurk echt perfect wordt. In de winkel kun je doorgaans aangeven naar wat voor iets je op zoek bent en kun je aangeven hoeveel je maximaal uit wilt geven aan de jurk. Een voordeel van een jurk in een winkel kopen ten opzichte van het bestellen van een jurk online, is dat de jurk geheel voor je op maat gemaakt kan worden. In de winkel kunnen ze de jurk vastzetten met speldjes zodat je een goed beeld krijgt hoe je er op je trouwdag uit zal komen te zien.

trouwjurken

Tip: zoek voordat je naar een winkel gaat online vast naar jurken die je mooi vindt

Mocht je budget niet toereikend zijn voor de aanschaf van een bruidsjapon, dan bestaat er ook nog altijd de mogelijkheid om een bruidsjurk te huren.

Reacties zijn gesloten.